Mylinčios rožės




Ruduo vis pikčiau šoka su lapais, o žvarba smelkiasi pro visus plyšelius ir tarpelius su viltimi užpildyti šilumos trūkumą. Deja šalčio pirštai niekada neatstos saulėtų ir saldžių vasaros glamonių, o dabar jų taip išsiilgusi oda.
Pati geriausia saulėtų dienų bučinių atmaina yra rožių vanduo. Puikiai tinkantis visiems odos tipams: brandžią sausą odą – pamaitina, drėkina, atjaunina, mažina raukšleles; riebią odą - subalansuoja; jautrią odą – nuramina; normalią odą - išvalo ir atvėsina. Rožių vandenį tinka naudoti net sudirgusiai, spuoguotai veido odai. Galima naudoti kaip veido toniką, prausiklį, 
daryti veido kaukes, skalauti plaukus, įsipilti į vandens vonias, gaminti veido kremus ar losjonus. Pasipurkšti prieš tepant natūralų veido kremą.
Rožių vandeniu suvilgius vatos tamponėlius galima uždėti ant akių vokų - tai atgaivina akis ir leidžia joms pailsėti.
Smagiausia yra tai, jog galima pačiai pasigaminti šio, buteliuke uždaryto
stebuklo. 


Reikės:
1. Distiliuoto vandens ( jeigu tokio neturite tai štai receptas: į katiliuką įpilkite 1/3 vandens. Į jo vidų įdėkite karščiui atsparų dubenėlį. Pasirūpinkite, kad jis katile neplūduriuotų t.y įmeskite sunkesnį švarų akmenuką ir t.t. Užvirkite vandenį ir uždenkite puodą. Viduje esantis dubenėlis neturi liestis prie dangčio. Virkite ir vis dėkite ant dangčio ledukus, kad paspartintumėte vandens kondensaciją. Kai visas katile esantis vanduo išgaruos, atkėlę dangtį pamatysite susikaupusį vandenį inde, kurį įdėjote į jį. Tai ir bus distiliuotas vanduo.)
2. Rožių (kuo kvapnesnių ir nenupurkštų parduotuvėse.Geriausia tinka erškėtrožės. Jeigu nėra galimybės tokių gauti, tai nupirktas rožes labai gerai nuplauti,arba pasirūpinti gauti iš tiekėjo)

Gaminimas:

Į katiliuką sudėti rožių žiedlapius ir ant jų supilti distiliuotą vandenį, o į vidurį įdėti dubenėlį, kuris neliestų dangčio. Kaitinti nedidele temperatūra, vis dedant ledukus ant dangčio, idant paspartinti kondensavimosi procesą. Kai rožės bus visai be spalvos, o vanduo išgaravęs, tas skystis, kuris susikaups per vidurį, padėtam bliudelyje, ir yra jūsų galutinis rožių vanduo.





Kvapnių ir energijos pilnų akimirkų! 

Share this:

,

CONVERSATION

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą