Kalėdos laužo kaklą - metas sausainiams!

IMG_5536

 Keistas dalykas tos Kalėdos, pamažu tampančios tik dar vienu galvos skausmu - pamirštame šios šventės koncepciją ir tarsi pro miglą suvokiame tik vieną dalyką: Kalėdos = dovanos. Bet juk ne taip yra. Dovanos tik šventės akcentas, bet ne tikslas. Materija niekada nebus pakankamai pajėgi suteikti tiek džiaugsmo, kiek gali duoti nusiteikimas, harmonija sieloje. 
Viskas kartais vyksta per daug greitai (na, išskyrus flegmatišką rudenį,kuris dar nesugebėjo suvokti, kad jam metas išeit),  gal todėl nebemokame pajusti tikros Kalėdų magijos- ji neapčiuopiama. 
Turkų Ožys sako- STOP. Truputį atsipūskite, pasimėgaukite šiluma ir namų jaukumu. Nebūtina apsikarstyti
girliandomis ir griozdiškom dekoracijom, pakanka tik blausios šviesos iš virtuvės, šiltai švelnaus cinamono kvapo švelniai glostančio sielą ir brangiausių žmonių (kas pasakė, kad tai turi būti šeima? Draugai tikrai ne mažiau brangesni) šypsenos. Siūlome, kad ir paprasčiausius - nereikalaujančius daug darbo, tačiau daug meilės sausainukus!


IMG_5412 Ingredientai:






  • 400g miltų
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 arbat. šaukštelis druskos
  • 1 arbat. šaukštelis sodos
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arbat.šaukštelis cinamono

  • Paruošimo būdas:
    Visus produktus sumaišę iškočiokite tešlą iki norimo storio. Pasitelkę formeles ir fantaziją suformuokite sausainukus. Įdėkite kepti apie 10-15 min. 120laipsnių temperatūroje. Galite papuošti įvairiais glajais ar šokoladu. Nepamirškite mėgstamiausios arbatos. Skanaus!


    IMG_5416 IMG_5512 IMG_5518 IMG_5445 - Frezijoms žydint

    Share this:

    CONVERSATION

    0 komentarai (-ų):

    Rašyti komentarą