INJEKCIJA 2015


     Šaltam vėjui besidraskant Turkų ožys Mados injekcijos  finale suraukęs antakius stovėjo. Žinoma,ne visą laiką. Tačiau nuliūdintas Lietuvos dizainerių buvo. Kasmet, užmetęs akis šio renginio linkmėn, tik šįkart jau gyvai, pamato vis tą patį: injekcijuotas kuprines, sportbačius ir audinių masę viename rube. Bet pliusą šiokį tokį rado - Letuvos dizaineriai tikrai pranašesni už Rusijos ir Estijos, dalyvavusius konkurse, apie juos neverta net burnos aušint. Konkurso tema – tik sąlyginiai rėmai, padedantys jaunimui susikoncentruoti ir aiškiau išreikšti savo idėjas. Finale kiekvienas parodė po penkis modelius.  Dizaineriai tradicinį kamufliažo piešinį ir spalvas interpretuoja savaip: žongliruoja kontrastais nuo blizgučių, ryškių akcentų iki įvairiaspalvių siūlų, tačiau yra įkalinti kažin kokiuose rėmuose, iš kurių jau keletą metų neištrūkta, o ir akys nebekrypsta į injekcijos banalybes žiūrėti.
Taigi, ožys aptars tik keletą, akį pagavusių vaizdinių, kitų nelies :

IMG_3696

Patraukli Juoda
   Madingos net ne juodos suknelės, o tos spalvos ansambliai, jų stilius gali būti įvairus. Rizikingi kirpimai, drąsūs koliažai, abejotini skirtingo ilgio ir apimties deriniai, mūsų akis gano. Techniški, lazeriu karpyti ar tankūs audiniai suteikia aprangai žavumo.  Vieninteliai darbai sulaukę pilno  mūsų dėmesio. Kur pagaliau horizonte nebesimato sportbačių,milžiniškų ir atsibodusių paltų ir kuprinių:



IMG_3691                                           

IMG_3932
IMG_3938
IMG_3585

 Skiautiniai
Gėlėtų audinių koliažas bei meniški skiautiniai grąžino ant podiumo nerūpestingą meno ir amatų dvasią. Amatininkiška mada patiks vienetinės,unikalios aprangos ieškančioms moterims. Kažkas gražesnio iš Injekcijos banalybių:

IMG_3767


IMG_3623

IMG_3794

Pakalnutėms žydint

Share this:

,

CONVERSATION

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą