FALL 2015 HAUTE COUTURE

Christian Dior
Žemiškų malonumų sodas: nekaltumo ir patirties, paprastumo ir prabangos.Per rudens-žiemos aukštosios mados kolekcijos haute couture pateikti istorinės formos, technikos ir meno gestai nešantys  sintezę atvykti  į šiandieninį tašką.Akivaizdžiai byloja plačių, ilgų kelnių erą ir didelių paltų stažuotę. Lengvas, vos įžvelgiamas makiažas ir plėvėsuojantys palaidi plaukai  - paprastumo, bet stiliaus pasižymėjimo simbolis. Pats podiumo įvaizdis suteikia įdomų atspalvį, o pasirinkta muzika skatina sulaikyti dėmesį, tai  pabėgsiančiais ,tai vėl grįžtančiais garsais.



Chanel
Šis pasirodymas įstrigo galvoje ir nusprendė patūnoti ten kelis mėnesius. Chanel patinka ypatingai dėl išskirtinų pristatymų vietų – tai skrendantis lėktuvas, nuostabus,prabangus namas ar štai- lošimo namai. Šį kartą su įžimybėmis , įsitraukusiomis į pasirodymą. Kolekcija kvepia užtikrintumu, aiškiomis, tiesiomis linijomis. Griežtumu ir individualumu. Puikiai galime įžvelgti  grįžusias pagrindines Chanel detales- kalnierius, platėjančius pečius,daug blizgaus motyvo, griežtos detalės, kostiumėlių gausa,priekio kvadratinės iškirptės, o nugaroje gilios. Oversized paltukai!! Smagu ,kad Langiefeld‘as grįžta prie tradicinių  medžiagų : plastiko dengto neriniais, neoprenų,suteikiant radikaliai naują apimtį suknelėms. Žinoma niekur nedingsta ornamentai, kristalai ir blizgučiai. (Pastebėjimas : Visi modeliai dėvi  šviesaus tono juodas pėdkelnes ir baltus nagus. Makiažas  - Griežtas šukuosenų kirpimas, masyvus antakiai ir ryškūs rožiniai skruostai, bei ryškios vyšnių atspalvio lūpos – viskas ko reikia!



Valentino
Maria Grazia Chiuri ir Pierpaolo Piccioli  šį kart įkūnija tyrumą. Laisvi ir vėjo šokdinami audiniai, nedidelę vienuolišką paslaptį  turinčios suknelės. Skaisti oda ir auksinis galvos papuošalas įpintas į  susuktas plaukų sruogeles. Tačiau kaip priešprieša tam, žvilgsnis nuožmus ir karingas.
Tačiau kolekcija nėra vienos nuotaikos. Greitai skaistumas pereina į eleganciją ir pasitikėjimą savimi, prašmatnumą. Visgi, kokia plona riba juos skiria. Standesni audiniai, griežtesnių formų suknelės. Ta pati skaisti oda ir auksinis galvos papuošalas, bei susukti plaukai įgauna kitokį skonį. Kaip senovės Romos moterys podiumu žengia modeliai su savimi nešdamiesi  gracingą aurą.

Pristatymo pabaigoje dizaineriai vėl  sugražina dievobaimingas akis ir kiek vienuolišką kvapą ant podiumo. Fone giedant giesmes ši nuotaika išlaikyta puikiai, nepersistengta labai pabrėžti vienų ar kitų asociacijų. Tėra kelios užuomenos ir to visiškai gana.



Share this:

CONVERSATION

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą